ENDA Enerji Holding A.Ş., enerji sektöründe önemli bir adım atarak halka arz sürecini başlattı. 1993 yılında İzmir'de kurulan ve o günden beri yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren şirket, yeni yatırımlar ve büyüme planları doğrultusunda halka açılıyor.
ENDA Enerji Holding, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi ve ticareti konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Şirketin ana faaliyet alanları arasında şunlar bulunuyor:
- Hidroelektrik Enerji Santralleri (HES): Türkiye'nin çeşitli coğrafyalarında barajlı ve nehir tipi hidroelektrik santralleri işletiyor.
- Rüzgar Enerji Santralleri (RES): Çeşitli bölgelerde rüzgar enerjisi tesisleri ile elektrik üretimi yapıyor.
- Jeotermal Enerji Santralleri (JES): Jeotermal kaynaklardan yararlanarak elektrik üretimi sağlıyor.
- Güneş Enerji Santralleri (GES): Güneş enerjisi projeleri üzerinde çalışmakta ve gelecekte bu alanda daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.
ENDA Enerji Holding'in halka arzı, şirketin büyüme stratejilerini finanse etmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Halka arzın detayları ise şu şekilde:
- Talep Toplama: 5-7 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek.
- Fiyat: Her bir pay 17,44 TL üzerinden satışa sunulacak.
- Satışa Sunulacak Pay Adedi: 100 milyon pay halka arz edilecek.
- Halka Açıklık: Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranı %22,4 olacak.
- Dağıtım Yöntemi: Paylar bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi ile verilecek.
Halka arzdan elde edilecek fonların kullanımı da belirgin. Kaynakların önemli bir kısmı, bağlı ortaklıkların bünyesindeki yenilenebilir enerji santrallerinin kapasite artırımı, verimlilik ve altyapı yatırımları için kullanılacak. Ayrıca, yurt içi ve yurt dışı enerji yatırımları finanse edilecek ve işletme sermayesi güçlendirilecek.
ENDA Enerji Holding'in halka arzı, yatırımcılara yenilenebilir enerji sektörüne katılma ve bu alandaki büyüme potansiyelinden faydalanma fırsatı sunuyor. Şirketin çevre dostu ve sürdürülebilir enerji projelerine odaklanması, gelecekte enerji sektöründe önemli bir oyuncu olma hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynayabilir.